Bartoše na ministerstvu nahradí Petr Kulhánek, oznámilo hnutí STAN

Hnutí STAN nominovalo na post ministra pro místní rozvoj Kulhánka ve čtvrtek. Prezident Petr Pavel už dříve řekl, že se s kandidátem bude chtít setkat v pondělí a následně by jej měl v úterý jmenovat.

"Zná lépe než kdokoliv jiný potřeby regionů. Jako primátor vedl Karlovy Vary a jako hejtman Karlovarský kraj. Ve svém regionu se zásadně zasadil o zlepšení kvality života," představilo hnutí na sociální síti X svého kandidáta.

[chooze:article;value:576651]

"Na MMR jsou přede mnou a mým týmem urgentní úkoly, které je nutné začít řešit co nejdříve, a já jsem připravený se do nich pustit okamžitě. Jde o účinnou pomoc regionům zasaženým povodněmi. A především řešit co nejrychlejší nápravu digitalizace stavebního řízení. V horizontu hodin se spojím se všemi relevantními aktéry, abych si s nimi domluvil schůzky a začal věc řešit od první hodiny nástupu do funkce," avizoval končící hejtman Karlovarského kraje.

Na ministerstvu má nahradit předsedu Pirátů Ivana Bartoše. Toho premiér Petr Fiala (ODS) odvolal, jelikož podle něj nezvládl právě digitalizaci stavebního řízení. Piráti následně odešli z vlády, resort tak připadl Starostům.

Zároveň by měl v úterý Pavel jmenovat i dalšího nováčka ve vládě. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) totiž míří do Evropské komise. Nahradit by jej měl první místopředseda hnutí STAN Lukáš Vlček.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.