Česko zasáhl vydatný déšť. Připravte se na lijáky do konce týdne, varuje ČHMÚ

[chooze:gallery;value:37567]

​Středeční ráno se pro velkou část republiky nese ve znamení deštivého počasí. Směrem z Německa k nám totiž postupuje tlaková níže. "Přinese k nám převážně zataženou oblohu s deštěm, který bude odpoledne a večer postupně přecházet do přeháněk," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Během dne se teploty vyšplhají nejčastěji k 10 až 14 stupňům Celsia. V tisíci metrech na horách naměříme jen kolem sedmi stupňů a na Šumavě až deset. Podle meteorologů bude celkově o něco chladněji než v úterý.

[chooze:article;value:576381]

​Na některých místech bude i trochu větrno. "Vítr bude slabý, ve východní polovině území až mírný a jeho směr bude záviset na poloze postupující níže. Zpočátku bude foukat většinou od jihovýchodu, v závěru dne od severozápadu a v případě, že bude střed níže přecházet přímo přes naše území, jak některé modely naznačují, vystřídají se i všechny ostatní směry," dodal ústav.

Deštivého počasí se nezbavíme ale ani v dalších dnech. Oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky hlásí meteorologové na čtvrtek i pátek. Podobně na tom budeme i v sobotu, kdy se má déšť nebo přeháňky objevit zejména na jihovýchodě. Naopak na severozápadě by měly srážky postupně ubývat. Na neděli hlásí meteorologové deštivé počasí už jen ojediněle.

Teploty v Česku už spadly pod nulu. Meteorologové řekli, odkud se řítí zima:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.