Muž nelegálně prodával tabák. Byl plesnivý a prolezlý červy

Celníci začali před pár měsíci prověřovat na Plzeňsku muže, který si přes internetový portál objednával z Německa tabákové listy. Zásilky byly zpravidla dvacetikilové. Tabák pak ve sklepě řezal a prodával lidem, kteří se ozývali na jeho inzeráty. Neměl na to ale žádné povolení, nebyl nikde registrovaný a neplatil tak z transakcí žádnou daň.

Podle celníků připravil stát o zhruba čtyři miliony, tabáku totiž měl dovézt a rozprodat více než tunu. Když mu do domu vtrhli celníci, našli zbytky tabákových listů, osm kilogramů nařezaného tabáku, řezačky a další důkazy. V tabáku byla plíseň a živí červi, takže kdo si od toho muže materiál ke kouření koupil, měl to i s originální příchutí.

[chooze:article;value:560216]

​Celníci ze západu Čech měli v posledních dnech ještě jeden zajímavý úlovek. Týká se nelegálního prodeje předmětů ze slonoviny, kterým se měl zabývat člověk z Mariánských Lázní. Šlo o různé sošky faraonů, gejš a podobně, které nabízel v internetové aukci. Od roku 2022 měl takhle prodat na čtyři desítky předmětů. Za neoprávněné nakládání s chráněnými živočichy mu teď hrozí až tři roky vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.