Do Miss Universe se přihlásila 81letá babička. Vítězství jí uniklo jen těsně

Snaha 81leté Jihokorejky v soutěži o korunku krásy nevyšla nazmar. I navzdory výrazně mladší konkurenci 31 dívek si podle deníku 24ur nevedla vůbec špatně.

Jižní Koreu ve finále Miss Universe v Mexiku, které se má konat letos v listopadu, nakonec reprezentovat nebude, i tak jí ale vítězství uniklo jen o vlásek. Odnesla si alespoň titul nejlépe oblečené soutěžící.

​Diváky uchvátila zejména svou mladistvou energií. Ostatně i to bylo jedním z důvodů, proč se do soutěže i navzdory pokročilému věku přihlásila. "Chci okouzlit svět způsobem: 'Jak to, že je 80letá žena takhle zdravá? Jak to tělo udržuje? Jakou má dietu? '" řekla CNN ještě před začátkem soutěže.

[chooze:article;value:571238]

​Choi Soon-hwa je zkrátka důkazem toho, že na dobré věci se vyplatí počkat. Ostatně i s modelingem začala až v době, co jí bylo 70 let. "I v takovém věku jsem měla odvahu chopit se příležitosti a přijmout výzvu," řekla. "Chtěla bych, aby mě lidé viděli a uvědomili si, že můžou žít zdravěji," vysvětlila své rozhodnutí.

Titul nejkrásnější ženy v Jižní Koreji nakonec získala 22letá Han Ariel. To, že bude mít o tolik let starší konkurentku, si zřejmě ani neuvědomila. Věkovou hranici pro účast v boji o korunku totiž soutěž zrušila teprve vloni. Do té doby se mohly účastnit pouze ženy ve věku 18 až 28 let.

Zemřela nejstarší žena na světě. Dcera prozradila tajemství její dlouhověkosti:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.