Prince George čeká velká změna. Ovlivní hlavně princeznu Charlotte

[chooze:gallery;value:34676]

Princ George oslaví v červenci 12. narozeniny a v tu chvíli se ho začne týkat nové pravidlo, píše web Mirror. Jako druhý v nástupnické linii na britský trůn totiž už nebude moci létat stejným letadlem jako jeho tatínek princ William, který je přímým následníkem trůnu. Podle protokolu spolu totiž dva dědicové nesmí cestovat společně.

Tato změna může však být pro královské děti náročná. Jak připomíná portál Daily Express, děti prince Williama jsou si velmi blízké a silné pouto mezi sebou mají zejména George a jeho mladší sestřička Charlotte. 

[chooze:article;value:575403]

Stejným pravidel se však musel řídit i princ William. "Až do Williamových 12. narozenin spolu létali všichni čtyři (princ Charles, princezna Diana a princové William a Harry; pozn. red.). Potom už ale létal v samostatném letadle a já s ostatními v jiném," řekl bývalý pilot Graham Laurie. Ten létal pro krále Karla III., tehdy ještě prince Charlese.

Podle webu Marie Claire by výjimka mohla nastat jen v případě, že by o ni William a jeho žena Kate požádali krále. Zda by ji ale schválil, zůstává zatím otázkou.

Princezna Kate se po ukončení chemoterapie pomalu vrací ke královským povinnostem. Podívejte se na reportáž TV Nova (09/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.