Česko si připomíná odchod Karla Gotta. Fanoušci na něj nezapomínají

Božský Kája, Sinatra východu nebo Mistr. Takové přezdívky provázely Karla Gotta celou jeho hvězdnou kariérou. Ta trvala více než pět desetiletí, během nichž vydal desítky alb a získal nespočet ocenění.

V průběhu let se stal jedním z nejuznávanějších umělců, jehož hlas byl zkrátka nezaměnitelný. Vystupoval nejen v Česku, ale i po celém světě, od Německa až po Las Vegas.

Před pěti lety, 1. října roku 2019, zasáhla Česko smutná zpráva o jeho odchodu. Stejně jako každý rok, i letos fanoušci na výročí jeho smrti zavzpomínají. Několik lidí přišlo na zpěváka Karla Gotta k jeho hrobu na pražských Malvazinkách zavzpomínat už v pondělí. V úterý by jich mělo být ale mnohem víc.

[chooze:article;value:576323]

Lidé mohou položit květinu také u Gottova domu na pražské Bertramce, ze kterého by se mělo stát muzeum. Původně bylo otevření plánované na letošní podzim, nakonec se otevře až na začátku příštího roku.

Velkou kariéru Karla Gotta, jeho největší hity, ale také osobní život si připomeneme v úterý také na TN Live. Hosty speciálu budou bývalý tajemník zpěváka a autor nové knihy o Karlu Gottovi Jan Adam, hudební producent Stano Šimor, vokalistka Vlasta Kahovcová a hudební skladatel Ondřej Soukup.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.