Turek: Síkela bude za evropské peníze šířit LGBT ideologii v Jižní Americe

Europarlament už několikrát vyzval členské státy, aby finančně a vojensky pomáhaly Ukrajině, která se brání ruské agresi. Naposledy se tak stalo minulý týden. Z českých europoslanců se za rezoluci postavili zástupci TOP 09, ODS, STAN a Pirátů, proti byli poslanci SPD, koalice STAČILO! a zástupce Motoristů Filip Turek.

"Bylo to pouze prohlášení, které navíc obsahovalo mnoho faktických chyb a nejednalo se o skutečnou podporu Ukrajině," vysvětlil důvod svého hlasování sám Turek. Vadila mu například ta část prohlášení, kde se uvádělo, že by státy měly svou pomoc navýšit.

"Já si myslím, že většina států má pomáhat tak, jak může," tvrdí. Česko podle něj navíc pomáhá dostatečně. Rezoluce prý požadovala také ukončení používání fosilních paliv, s čímž ale Turek nesouhlasí. Zdůraznil však, že Rusko odsuzuje jako agresora a podporuje suverenitu Ukrajiny.

I podle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) byla rezoluce skutečně nezávazná. Měla podle něj ale ukázat, kdo je v europarlamentu na straně Ukrajiny a kdo ne. "Sto třicet pět členů Evropského parlamentu hlasovalo proti. A není náhodou, že to byli poslanci za komunisty, SPD a zde přítomný Motorista pan Turek. To je jedna parta, jeden myšlenkový proud," prohlásil Dvořák.

[chooze:article;value:575811]

Řeč přišla také na post nového českého eurokomisaře. Jozef Síkela (STAN) by měl v nové Evropské komisi dostat na starost mezinárodní partnerství. Podle Dvořáka jde o silný post. "Je to portfolio s největším rozpočtem a je to největší generální ředitelství," zdůraznil ministr s tím, že při správném postupu bude mít Síkela velkou moc.

S tím ale Turek nesouhlasí. "To portfolio je pro Českou republiku nezajímavé. Je zajímavé pro elektrizaci vesnic v Nepálu, pro linku metra v Saigonu, pro rozšiřování našich ideologií v Jižní a Střední Americe, jako je LGBT," nechal se slyšet. Peníze svěřené Síkelovi tak podle něj boudou utraceny bez dalšího užitku pro Česko.

[chooze:article;value:575863]

Řešila se také finanční pomoc z Evropské unie pro povodněmi zasažené regiony. Premiér Petr Fiala před volbami mluvil o tom, že Česko dostane od EU 50 miliard korun. Po volbách ale přiznal, že žádné peníze navíc nepřijdou.

"Taky mi to přišlo zvláštní," přiznal Dvořák. Nešlo podle něj ale o předvolební lež. "Ta původní informace byla taková, že dostaneme 50 miliard. Ve skutečnosti je to tak, že můžeme až do výše 50 miliard přerozdělit peníze, které jsme dostali na něco jiného," vysvětlil tuto nesrovnalost. Dodal také, že tak vláda může použít peníze, které by asi jinak nestihla vyčerpat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.