Místo klidné večeře horor. Andrea (†46) snědla oblíbené těstoviny a zemřela

Tortellini se smetanovou omáčkou se letos v září staly osudnými zdravotní sestře Andree z bavorského Schwandorfu. O případu, kterým se zbývá i policie, informoval německý deník Bild.  

Na těstoviny si 46letá Andrea se svou o dva roky starší kamarádkou vyrazila do tamní italské restaurace. Scházely se takto spolu prý každý měsíc. Jídlo jim chutnalo a pochlubily se s ním i na sociálních sítích. Už při cestě domů se ale oběma udělalo špatně.

O tři dny později Andrea v nemocnici zemřela. Její kamarádka pak podle RTL skončila ve vážném stavu, ale přežila. Proč obě ženy onemocněly, přitom stále není jasné. Nakazily se nejspíš z jídla, pravděpodobně bakterií Bacillus cereus. Je ale otázkou, jak se to stalo. Podezření padá na těstoviny. Ty však nevyráběla sama restaurace, ale byly kupované.

[chooze:article;value:575907]

Výrobce už pochybení odmítl. "Zatím nemáme žádné oficiální informace, které by potvrzovaly souvislost mezi naším výrobkem a tragickou smrtí 46leté ženy ze Schwandorfu," tvrdí. "Neexistuje žádný důkaz, že by naše produkty byly kontaminovány již při dodání," dodala firma s odkazem na výsledky laboratorní analýzy.

Zodpovědnost ale odmítá také restaurace. "Souvislost mezi konzumací v restauraci a nešťastnou smrtí ženy je čistá spekulace," tvrdí její právník Philipp Pruy. Přiznal ale, že ženy skutečně onemocněly po návštěvě podniku.

Deník Mittelbayerische Zeitung pak upozornil, že si na zdravotní problémy stěžovali také čtyři další návštěvníci restaurace. "Bohužel jsem se podruhé během šesti týdnů vrátil domů s otravou jídlem, po níž následovalo okamžité pocení a zvracení po dobu několika dní, můj kolega měl to samé," napsal jeden z bývalých zákazníků do recenze v Google Mapách.

Z jídla se měla nedávno nakazit také Jiřina Bohdalová. Podle lékaře šlo o vzácnou infekci (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.