Kněz zemřel po sexu s kolegou. Ten skončil kvůli drogám ve vazbě

Belgií otřásl skandál uvnitř církve. Pro jednoho z tamních kněží si totiž přišla policie. Jeho zatčení podle webu The Brussels Times v sobotu potvrdil státní zástupce v Antverpách.

Podle CBS vše začalo ve čtvrtek, kdy se měl 60letý duchovní setkat v obci Kalmthout severně od Antverp se svým 69letým kolegou z Velké Británie. Společně se pak měli oddávat světským radovánkám.

"Zdá se, že oba muži společně užívali extázi a poppers a měli sex. Nalezeny byly také dvě pilulky extáze," uvedl státní zástupce. Krátce po půlnoci se ale Britovi udělalo zle, a jeho belgický kolega proto zavolal záchrannou službu. Záchranáři už mu ale nedokázali pomoci.

[chooze:article;value:554153]

Policie následně zahájila vyšetřování celé věci a zadrženého belgického kněze obvinila z obchodování s drogami s následkem smrti. Proč přesně jeho britský kolega zemřel, není jasné. Pitva údajně neposkytla přesvědčivé výsledky.

Skandál vyšel najevo v době, kdy zemi navštívil papež František. Ten se v sobotu setkal se 17 oběťmi sexuálního zneužívání ze strany katolických duchovních a nabídl jim svou pomoc.

Kriminalisté na pražském arcibiskupství prověřovali podvod s majetkem. Nikoho neobvinili (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.