Zeman oslavil 80. narozeniny. Popřát mu přijeli politici i známé osobnosti

Na sobotní oslavu osmdesátých narozenin Miloše Zemana dostalo pozvánku okolo 200 lidí, a to z české i zahraniční politické scény. Jako první exprezidentovi popřáli slovenský premiér Robert Fico a ministr obrany Slovenska Robert Kaliňák.

Se Zemanem poobědvali a následně odjeli na státní návštěvu do Jižní Koreje. Na cestu od Miloše Zemana dostali jeho poslední knihu. "Proti servilnosti v politickém smyslu, pro politické přátelství a spolupráci, na zdraví," připíjel Zeman.

[chooze:article;value:575709]

​Z české politické scény dorazili například předseda hnutí ANO Andrej Babiš, místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO) nebo místopředseda SPD Radim Fiala. Pozvánku dostal i předseda SPD Tomio Okamura, ten ale nakonec nedorazil.

Kdo ale Zemanovi popřál, je jeho předchůdce na Hradě Václav Klaus nebo maďarský premiér Viktor Orbán. Okolo šesté hodiny večer dorazil i srbský prezident Aleksandar Vučič.

Kromě politiků dorazily také známé osobnosti, mezi nimi třeba například herečka Jaroslava Obermaierová nebo herec Ivan Vyskočil. Zlatým hřebem oslavy měl být ohňostroj naplánovaný na úplný závěr večera.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.