Věřím, že máma se z toho i tentokrát vylíže, říká herečka Simona Stašová

Jiřina Bohdalová je kvůli nákaze vzácnou bakterií od úterního večera hospitalizována. Herečka už přijímá i návštěvy, a hned v pátek proto za ní přišla její dcera Simona Stašová.

"Věříme, že to všechno dobře dopadne. Držíme si palce. Je to ten věk. Ale jak říká, že je kočka a ze všeho se vylíže, tak já věřím, že ano," poznamenala herečka.

[chooze:article;value:575685]

​Za péči o maminku pak Stašová velmi děkuje profesorovi Petru Neužilovi, který o Bohdalovou v Nemocnici Na Homolce pečuje. "To je napůl pánbůh, pan profesor Neužil. Je to fachman, takoví kdyby byli všude, nejen doktoři, tak je to prostě velký hlubokosklon," uvedla.

Stav Jiřiny Bohdalové se každým dnem zlepšuje, a tak už mohla být přeložena na standardní oddělení. "Buďme rádi za tom, že 93leté ikoně českého herectví si daří dobře a že půjde brzy z nemocnice domů. Pozdravuje všechny svoje obdivovatele a diváky. Myslím, že toho má plné kecky, a jsme rádi, že ta antibiotická terapie zabrala," řekl ke zdraví herečky Neužil.

Ten už ve čtvrtek potvrdil, že první spekulace o botulotoxinu nebyly pravdivé. Jiřina Bohdalová se ve skutečnosti nakazila vzácnou bakterií Yersinia enterocolitica. Ta je mnohem méně nebezpečná. Úmrtnost je skoro nulová. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.