Střelba v Břeclavi: Lupiči měli ukrást batoh plný peněz. Utekli do Rakouska

[chooze:gallery;value:37501]

​"Krátce po skončení úterní pracovní doby směnárny v Břeclavi začalo drama. Při odchodu z provozovny pracovníky směnárny napadla trojice maskovaných mužů a snažila se jim odcizit přenášenou hotovost v různých měnách," informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Při potyčce se zranili dva zaměstnanci směnárny i jeden z útočníků. "Agresory nezastavily ani výstřely z legálně držené krátké střelné zbraně jednoho ze směnárníků. Útočníkům se i tak podařilo získat batoh s penězi. Překotně naskočili do osobního automobilu Opel a zamířili směr Rakousko," popsal Malášek.

Auto se snažila zastavit na hranici cizinecká policie. "Směrem na obec Reinthal ujíždějící pachatelé nereagovali na pokyny policistů k zastavení a pokračovali dále do vnitrozemí. Do přeshraničního pronásledování se následně zapojily i další břeclavské hlídky," uvedl policejní mluvčí. To už měli o vozidle informace i Rakušané.

[chooze:article;value:569232]

"Auto s lupiči se podařilo nasazeným hlídkám zastavit až poblíž obce Ketzelsdorf. Tam byli zadrženi dva cizinci. Třetí byl později dohledán rakouskými policisty. Zároveň se podařilo zajistit i uloupenou téměř dvoumilionovou hotovost," doplnil Malášek.

Případ policie kvalifikovala jako loupež ve spolupachatelství. Dále jej vyšetřují a zároveň spolupracují s rakouskými kolegy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.