Slovenský herec je už přes týden nezvěstný. Stopy vedou do Prahy

Herec Ivan Kozák, který pochází ze slovenské Žiliny, se ztratil a už více než týden o něm nikdo neví. Jeho rodina i přátelé jsou zoufalí a na sociální síti se obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc, informuje web zoznam.sk.

"Můj bratr je od minulého týdne nezvěstný," napsala hercova nešťastná sestra Gabriela. Vysvětlila, že Ivan v pondělí 16. září odjel brzy ráno do Bratislavy. Tam odřekl hraní v muzikálu a následně měl odjet do Česka, konkrétně do Prahy. Tím stopa po něm končí. Na českou policii se ale rodina zatím neobrátila.

[chooze:article;value:529810]

​​"Od té doby o něm nemáme žádné zprávy. Dosud nedal o sobě vědět, nepodal nikomu žádné informace, má vypnutý telefon a nebyl ani na sociálních sítích," dodala Gabriela.

Ivan Kozák měří asi 165 centimetrů, má štíhlou postavu, hnědé vlasy a světle modré oči. Co měl oblečené v době zmizení, se nepodařilo zjistit. Jakékoli informace o herci mohou lidé podle slovenské policie oznámit na linku 158. "Každý detail může být klíčový," řekli vyšetřovatelé.

Podle portálu Hlavný denník případ nabírá na vážnosti i v souvislosti s událostmi z loňského listopadu, kdy Kozáka v Pezinku u Bratislavy brutálně napadl neznámý útočník. Incident, při kterém herec utrpěl otřes mozku a mnohá další zranění, zůstává stále nevyřešený. Herec tehdy vypověděl, že útočil mladý muž, který ho předtím pronásledoval několik hodin.

"Kamarád si dal z legrace náušnice a já jsem byl jenom v tílku. Jen tak jsme se smáli a dělali show a ten člověk asi usoudil, že jsem gay a sledoval mě," řekl loni na podzim otřesený herec Novému času. "Bojím se, jestli to vůbec přežiju," dodal.

Kozák je na Slovensku známý několika rolemi v různých seriálech, čeští diváci ho mohli zahlédnout v romantické komedii V létě ti řeknu, jak se mám. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.