První zásadní svědectví po letech. Podezřelý v případu Maddie měl přiznat únos dítěte

[chooze:gallery;value:33381]

​Pátrání po zmizelé Madeleine McCannové má první zásadní průlom po dlouhé době. Hlavní podezřelý Christian Brueckner (47) se měl svěřit svému spoluvězni, že unesl "nějaké" dítě během vloupačky v Portugalsku. Zároveň ho měl požádat, aby spálil jeho úkryt, jakmile ho pustí z vězení, informuje The Sun.

Bruecknerovu skrýš záhy prověřili němečtí agenti FBI. Našli několik datových uložišť a pevných disků, nicméně souvislost s případem Maddie zatím není tamní policií potvrzena.

[chooze:article;value:540967]

​"Nacházel se v oblasti, kde jsou hotely a žijí tam bohatí lidé. Bylo tam otevřené okno, kterým se dostal dovnitř. Peníze nenašel, ale unesl dítě," měl uvést u soudu v Braunschweigu spoluvězeň. "Ptal se mě, jestli je možné odebrat DNA z pohřbeného dítěte," dodal. Zároveň měl mluvit o zmizelém dítěti jako o "hodně mladém děvčeti". 

I přes to, že žádný oficiální verdikt zatím nepadl, je podobnost se zmizením Maddie McCannové očividná. Dívku někdo unesl 3. května z apartmánu v portugalském letovisku Praia da Luz, kde trávila dovolenou s rodinou. Od té doby se pohřešuje, přičemž případ i po letech stále rezonuje společností.

V červnu 2020 byl Brueckner německými vyšetřovateli označen jako hlavní podezřelý, a to i přes to, že doposud proti němu nebyla vznesena žádná obvinění, informuje BBC. V současnosti si odpykává sedmiletý trest za znásilnění seniorky. Ohledně jeho možné viny jsme už v minulosti informovali v tomto článku.

O snaze policistů zajistit důkazy TV Nova informovala v loňské reportáži (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.