Zemřela rocková legenda Freddie Salem. Hudebník podlehl rakovině

"Dnes ráno se nebesa rozestoupila kvůli příchodu legendy. Rock on high, Freddie. Naviděnou," oznámili smrt slavného rockera na jeho facebooku jeho partneři z aktuálního projektu Freddie Salem & Lonewolf. Bylo mu 70 let.

"Freddie zemřel na komplikace způsobené rakovinou a budeme na něj vzpomínat pro jeho otevřenou osobnost a vášeň pro hudbu," zavzpomínala na něj na facebooku jeho kapela The Outlaws. "Byl to elektrizující umělec a milovaný hudebník a bude nám chybět," dodala.

Salem se proslavil právě s nimi. Ke kapele se připojil v roce 1977 a poprvé se objevil na albu Playin' to Win a nahrál s ní pak ještě další čtyři. Mezi písně, na jejichž vzniku se Salem podílel, patří White Horses, Long Gone, Devil's Road a Don't Stop.

[chooze:article;value:575301]

Se spoluhráči, včetně Billyho Jonese a Hughieho Thomassona, absolvoval památnou šňůru s The Rolling Stones v rámci turné Some Girls v roce 1978, kde jim s The Outlaws předskakoval. Zkušenost označil jako "neopakovatelnou", píše deník Daily Mail.

Později se od kapely odpojil a nahrál dvě alba s Godz. "Kytaroví bohové mají v kapele dalšího skvělého muzikanta! Odpočívej v pokoji, příteli!" uctil jeho památku jeden z komentujících na facebooku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.