Udeří hned dvě studené fronty. Připravte se na velmi chladná rána, varuje ČHMÚ

Zatímco v pondělí odpoledne se teploty šplhaly až na 24 stupňů Celsia, úterní počasí už ovlivní studená fronta. "Ta začne ovlivňovat západ Čech během večerních hodin a později během noci se právě v západní polovině Čech objeví déšť," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na facebooku.

Na Moravě a ve Slezsku se pak první dešťové kapky objeví v úterý kolem poledne a odpoledne. Studená fronta s sebou přinese také ochlazení, zejména v Čechách. Na Moravě a ve Slezsku se však odpolední teploty ještě mohou dostat i přes 20 °C.

Středa by měla být slunečná s odpoledními maximy většinou kolem 20 °C. Čtvrtek by se měl nést ve znamení deštivého a větrného počasí. "Zatímco ve čtvrtek bude pršet spíše v Čechách, v pátek se situace obrátí a déšť se objeví zejména na Moravě a ve Slezsku," upřesnili meteorologové.

[chooze:article;value:575026]

Z pátku na sobotu přes naše území přejde další studená fronta, tentokrát výraznější. "Na víkend se tedy docela citelně ochladí," zdůraznili odborníci z ČHMÚ.

Ti také varovali, že udeří první ranní mrazíky. "Připravte se na velmi chladná rána s možností četných přízemních mrazíků a denních maxim většinou kolem 15 °C," uzavřeli.

Tipy na posílení imunity. Podívejte se na rozhovor s imunologem a alergologem Radkem Klubalem (09/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.