Školačku v Praze srazila tramvaj. Zůstala pod ní zaklíněná, přišla o nohu

K vážné dopravní nehodě vyjížděli pražští policisté a záchranáři do Hartigovy ulice na pražském Žižkově. "Dopravní nehoda se stala u zastávky Chmelnice asi v 7:45. Tramvaj se střetla s 13letou dívkou, která skončila pod tramvají zaklíněná," sdělil TN.cz mluvčí policistů Jan Daněk.

"Policisté, kteří přijeli na místo, jí poskytli první pomoc v podobě použití turniketu k zastavení masivního krvácení. Nyní budou policisté zjišťovat příčiny nehody. Řidička tramvaje absolvovala dechovou zkoušku s negativním výsledkem," doplnil Daněk.

[chooze:article;value:575302]

"Dívka měla vážné zranění dolní končetiny. Šlo o ztrátové poranění. Záchranáři ji museli uvést do umělého spánku a zajistit dýchací cesty. Podali jí také potřebné léky a tekutiny, zastavili krvácení a poté ji převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení," informovala mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

V době krátce po nehodě se podle Pražské integrované dopravy v místě provoz tramvají zastavil. Konkrétně se to týkalo linek 9, 11 a 31. Byla proto zavedena náhradní doprava. Po půl deváté ráno ale tramvaje místem opět začaly jezdit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.