Fiala zaskočil i Rakušana. Premiér s ním odvolání Bartoše nediskutoval

"Rozhodnutí premiéra odvolat Ivana Bartoše jsem se dozvěděl krátce před tiskovku konferencí telefonicky od Petra Fialy," uvedl na sociální síti X vicepremiér Rakušan. Sám Fiala na brífinku uvedl, že šlo o jeho rozhodnutí.

"Je zodpovědností premiéra, aby po tomto překvapivém kroku zajistil stabilitu koalice," doplnil ministr vnitra. Právě Ivan Bartoš vedl kandidátku PirSTAN, na které společně kandidovala koalice Pirátů a Starostů.

"Přestože byla Ivanu Bartošovi nabízena pomoc, situace se bohužel výrazně nezlepšila. Jsem si vědoma složitosti celého procesu digitalizace a uznávám snahu, nicméně vzhledem k přetrvávajícím problémům a nenaplněným závazkům vlády v oblasti digitální transformace je jeho odvolání panem premiérem logický krok," reagovala na rozhodnutí předsedy vlády šéfka vládní TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

[chooze:article;value:575343]

"Bohužel jsem nabyl jistotu, že není schopen tuto digitalizaci manažersky dotáhnout do úspěšného konce, a myslím si, že si ani nepřipouští, v jakém reálném stavu proces digitalizace stavebního řízení je," prohlásil o Bartošovi na brífinku premiér.

Tvrdí, že Piráty chce ve vládě udržet a žádá po nich, aby navrhli nového ministra. Zdůraznil také, že si váží dalších dvou pirátských ministrů.

Podívejte se na tiskovou konferenci Petra Fialy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.