Chrudimská porodnice nepřijímá rodičky. Onemocněl primář, náhrada za něj zatím není

Na webových stránkách chrudimské nemocnice se objevila informace, že až do odvolání přestává přijímat nové rodičky. Nadále tu funguje například těhotenská poradna a také už přijaté maminky odsud nebyly nikam převezeny, ale na oddělení zůstanou až do svého propuštění.

Provoz je ochromen také na dětském a novorozeneckém oddělení a budoucím maminkách ze spádové oblasti chrudimské nemocnice tak nezbývá nic jiného, než si domluvit jinou porodnici v kraji.

[chooze:article;value:574504]

"Důvodem je neočekávaná zdravotní indispozice primáře, nastávající maminky, které mají už u nás naplánovaný porod císařským řezem, budou pracovníci nemocnice během dneška (úterý – pozn. red.) kontaktovat," ​upřesnila mluvčí Nemocnic Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

Pro provoz je podstatné, aby oddělení vedl atestovaný lékař. Jenže nejen chrudimská nemocnice se dlouhodobě potýká s nedostatkem lékařů a teď, když kvůli vážné operaci vypadl ze služeb i primář dětského a novorozeneckého oddělení, vedení nemocnice muselo přistoupit k tomuto razantnímu kroku. Jak dlouho budou oddělení uzavřena, zatím vedení Nemocnic Pardubického kraje nedokáže odhadnout.

"Nastávající maminky mohou samozřejmě využít služeb jakékoli další porodnice Nemocnic Pardubického kraje, ať už v Pardubicích, Ústí nad Orlicí nebo ve Svitavách," upřesnila na webu chrudimská nemocnice.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.