Odešla legenda slovenské hudby. Rodina zveřejnila netradiční přání

Smutná zpráva zasáhla slovenskou hudební scénu. Ve věku 67 odešla minulý týden do muzikantského nebe významná osobnost tamního bluegrassu Dušan Bachratý, přezdívaný Titi.

"Přání rodiny: prosím, nekupujte květiny... On miloval zvířata a sám podporoval útulek Svobody zvířat, odkud byli i naši pejsci. Pokud se chcete podílet na jeho odkazu, místo květin raději přispějte útulkům, které po povodních bojují o svou existenci. Děkujeme," zveřejnila kapela Bluegrass Time na facebooku přání Dušana Bachratého.

[chooze:article;value:574636]

Legenda slovenské country scény Dušan Bachratý založil v 90. letech kapelu Bluegrass Time, se kterou vystupoval jako zpěvák a hráč na mandolínu. V roce 1999 byl uveden do Slovenské bluegrassové síně slávy. 

Dušan Bachratý jako hudebník vyplnil na slovenské hudební scéně prázdné místo. Byl prvním hráčem na mandolínu, který psal texty na americké originály. Jeho hudební začátky jsou spojeny s kapelou Fragment. Objevil se i v hudební sestavě Arsis a založil rovněž skupinu Vega. Později hrál s Bluegrass Albem nebo s Bluegrass Expresse, upřesnil portál akusticka.sk.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.