Amerikánka ovládla Karlovy Vary. Viděl jsem skutečného Mirka, říká herec Pšenička

Snímek popisuje příběh mladé dívky z komplikované rodiny, která nezná svého otce. Dívenka věří příběhu, že táta zmizel za oceán, a chce proto z dětského domova zmizet za ním do Ameriky. "Film je skutečný příběh desítek tisíc dětí, které vyrůstaly v dětských domovech v komunistickém Československu. Vyprávíme ho jako gejzír pestrých vzpomínek plných barev, života a snů," řekl už dříve o svém filmu jeho tvůrce Viktor Tauš.

Jednu z hlavních postav, bratra Amerikánky, představuje herec Tomas Sean Pšenička. "Byla to neuvěřitelná zkušenost, spolupráce s režisérem Viktorem Taušem je jiná v tom nejlepším slova smyslu. Jsem rád, že mě to potkalo na začátku herecké kariéry," řekl v rozhovoru pro televizi Nova Pšenička. 

[chooze:article;value:573726]

První reakce diváků jsou podle jeho slov velmi příznivé. "Po jedné z prvních projekcí pro děti, pro které je ten film velmi důležitý, vznikl dojemný okamžik. Přihlásil se skutečný Mirek a viděl se se skutečnou Amerikánkou po strašně dlouhé době," popsal nezapomenutelný zážitek Tomas Sean Pšenička s tím, že to i pro něj samotného bylo velmi silné. 

Amerikánku ve filmu ztvárňují tři herečky, a to Klára Kitto, Julie Šoucová a Pavla Beretová, kterým bylo v době natáčení 9, 17 a 38 let. V kinech bude snímek promítán od tohoto čtvrtka. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.