Známé tváře, které neuspěly: Bývalý hokejista, horolezec i hudebník

Jedním z nejznámějších neúspěšných kandidátů na senátora je bývalý hokejový reprezentant a olympijský vítěz Dominik Hašek (za TOP 09), který kandidoval za Benešov. Se získanými 20,28 procenty se mu nepodařilo dostat se do druhého kola.

Do druhého kola se nedostal ani bývalý poradce Václava Klause a zakladatel největší sítě ústavů pečujících o seniory a nemocné s Alzheimerovou chorobou Boris Šťastný (Auto), který sice získal v obvodě Praha 12 druhý nejvyšší počet hlasů, nicméně jeho protikandidát Pavel Fischer (nez. za TOP 09, ODS, STAN a KDU-ČSL) získal přes 50 procent a nebude se tak konat druhé kolo.

V Praze 4 se do druhého kola neprobojovala ekonomka Markéta Šichtařová (Svobodní), která na konci srpna v rozhovoru pro iDnes prozradila, že bývalý partner ji dlouhodobě týral. 

[chooze:article;value:574921]

​Na čtvrtém místě ve Svitavách skončil 1. místopředseda politické strany Trikolora, spisovatel a hudebník Petr Štěpánek. V minulosti hrál se skupinami Spektrum, Fragment, Natural, Odyssea a Unisono, se kterou vydal deset alb. Podle svého webu je autorem asi 200 písní. 

Obhájit post senátora chtěl politik a horolezec Leopold Sulovský (Ostravak), který jako první Čech zdolal Mount Everest. Zdolat senátorské křeslo v obvodě Ostrava-město se mu však tentokrát nepodařilo. Senátorské křeslo bude muset překvapivě opustit i favorizovaný dlouholetý primátor Mladé Boleslavy Raduan Nwelati (ODS).

Do senátu se nedostal ani dlouholetý předseda Komunistické strany Vojtěch Filip (KSČM), který kandidoval v Českých Budějovicích. S necelými deseti procenty skončil na čtvrtém místě. Návrat do politiky se nevydařil ani bývalému ministrovi dopravy v Rusnokově vládě Zdeněk Žák (za SpV). S necelými čtyřmi procenty skončil v Teplicích na předposledním místě.

Podívejte se na souhrn dení při volbách:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.