Eskalace konfliktu na Ukrajině. Rusko hrozí úderem na sídlo EU

Rusko opět vyhrožuje Severoatlantické alianci. Nelíbí se mu totiž možnost, že by západní spojenci rozvolnili požadavky na ukrajinskou armádu. Ukrajina by tak mohla používat západní zbraně pro údery na ruském území.

Na tuto možnost zareagoval předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin, který patří k nejhlasitějším odpůrcům Západu v Rusku. Ten možnost rozvolnění zbraní ostře kritizoval poté, co Evropský parlament hlasoval o možnosti udělit toto povolení Kyjevu, píše agentura Reuters.

[chooze:article;value:574835]

​Volodin své výhružky napsal na telegram. "Pokud Evropská unie rozvolní restrikce, Rusko odpoví mnohem silnějšími zbraněmi. Nikdo by o tom neměl mít iluze. Státní duma na tom trvá," rozčiloval se Volodin.

Ve svém příspěvku prohlašoval, že Evropská unie a NATO chtějí Ukrajině povolit používání jaderných zbraní na území Ruska. Nic takového však součástí rezoluce nebylo, Západ poskytuje Ukrajině pouze konvenční zbraně. Ukrajina samotná navíc žádnými jadernými zbraněmi nedisponuje.

Na závěr však Volodin sám jadernými zbraněmi vyhrožoval. "Pro vaši informaci, čas letu střely Sarmat z Ruska do Štrasburku je jen 3 minuty a 20 sekund," dodal Volodin. Sarmat je typ termonukleární střely dlouhého doletu schopné doletět až 35 tisíc kilometrů daleko.

Moskva rozmisťuje nové jaderné střely. Jsou nepřemožitelné, tvrdí Putin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.