Velká změna na instagramu. Dotkne se všech profilů nezletilých

Sociální síť Instagram vlastněná společností Meta reaguje na požadavky rodičů, kteří volají po větší ochraně jejich dospívajících dětí. Profily nezletilých budou nově soukromé. Aplikace bude zároveň požadovat ověření věku a také vytváří technologii, která pomůže identifikovat profily i těch nezletilých, kteří uvedou vyšší věk.

"Nová ochrana účtů pro dospívající je navržena tak, aby reagovala na největší obavy rodičů, včetně toho, s kým jejich dospívající mluví on-line, jaký obsah vidí a zda svůj čas tráví správně. Tyto ochrany se zapínají automaticky a rodiče rozhodují, zda dospívající mladší 16 let mohou některé z těchto nastavení změnit na méně přísné," uvádí sociální síť.

[chooze:article;value:572624]

​Účty dospívajících se na "teenagerské účty" změní do 60 dnů v USA, Velké Británii, Kanadě a Austrálii. V zemích Evropské unie se tak stane do konce roku. Ve zbytku světa by měla změna proběhnout v lednu. V příštím roce se podobných změn dočkají i další platformy společnosti Meta.

Chystané změny:

Soukromé účty

Všichni uživatelé mladší 18 let budou mít nově soukromé účty. Uživatelé, kteří je nesledují, tak nebudou moci vidět jejich obsah ani s nimi komunikovat.

Posílání zpráv

Nezletilým uživatelům budou moci poslat zprávu pouze lidé, kteří je sledují nebo se kterými už jsou propojeni.

Omezení citlivého obsahu

Dospívajícím se nebudou zobrazovat příspěvky propagující citlivý obsah – například násilí či kosmetické zákroky.

[chooze:article;value:573664]

​Omezené interakce

Uživatele mladší 18 let budou moci označit nebo zmínit pouze jejich sledující. Aplikace také automaticky zapne nástroje proti šikaně, které budou z komentářů a žádostí o zprávy filtrovat urážlivá slova a fráze.

Připomínka časového limitu

Dospívající dostanou každý den upozornění, že po 60 minutách mají přestat aplikaci používat.

Režim spánku

Instagram mladistvých bude mít mezi desátou hodinou večerní a sedmou hodinou ranní zapnutý režim spánku, který přes noc ztlumí oznámení a na zprávy bude posílat automatické odpovědi.  

Na sociálních sítích nejsou v ohrožení jen děti. Podvodníci cílí také na osamělé ženy (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.