Při povodních v Evropě zemřelo 24 lidí. Velká voda pustoší Polsko a sever Itálie

Bouře Boris v předchozích dnech přinášela chaos a smrt do zemí střední a východní Evropy, teď pustoší i jih kontinentu. Region Emilia-Romagna, oblast na severu Itálie, se potýká se silnými dešti a sesuvy půdy. O život už přišel nejméně jeden hasič.

Situace nabrala na dramatičnosti ve středu odpoledne. Úřady evakuovaly obce z okolí rozvodněné řeky a místní varovaly, aby zbytečně necestovali. Řada škol ve čtvrtek v regionu zůstala zavřená.

[chooze:article;value:574313]

​"Situace se rapidně zhoršuje. Hladina řeky v Tebanu překročila výšku šesti metrů. Mobilizovali jsme hasiče a policisty, kteří budou pomocí megafonů informovat občany o závažnosti situace," sdělil starosta města Castel Bolognese Luca Della Godenza.

Na nejhorší se stále připravuje také polská Vratislav. Hladina řeky Odry stále stoupá a podle polského premiéra Donalda Tuska i starosty města by se měli mít lidé na pozoru.

Vojáci ve spolupráci s dobrovolníky ještě ve středu stavěli zábrany u rozvodněných řek v okolí. Na místo přinášeli pytle s pískem, které mají zabránit poškození domů v okolí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.