Inspekce varuje před nebezpečnými cukrovinkami. Obsahují halucinogenní látku

[chooze:gallery;value:37433]

Inspekce odhalila nebezpečné želatinové kroužky. "Ve výrobku byla zjištěna přítomnost psychoaktivní látky muscimol. Způsobuje poruchy vědomí, vyvolává halucinace a má i další účinky na centrální nervový systém," popsala SZPI.

Cukrovinky prodával internetový obchod Canna Roomz v polyethylenovém sáčku se zipem a otvorem. V balení je celkem deset kusů kroužků. "Želatinové kroužky obohacené o látku muscimol (nejedovatá látka v muchomůrce červené). Každý kus želatinového kroužku obsahuje 5 mg účinné látky," popisuje prodejce na webu.

[chooze:article;value:571407]

"Produkt v souladu se zákonem §5 č. 167/1998. Určeno k účelům průmyslovým, technickým a zahradnickým. Není určeno k přímé konzumaci nebo kouření. Zákaz prodeje mladším 18 let," tvrdí prodejce.

"Zakoupili jste si u nás Muscimol Gummies? Produkt byl na žádost SZPI stažen z prodeje a musíme zboží od spotřebitelů převzít zpět. Tímto vás prosíme, pokud nějaké Muscimol Gummies ještě máte, zaneste je na kteroukoliv z našich poboček a my vám vrátíme peníze," dodává ale zároveň. Produkt už na jeho webu není dostupný.

Inspekce letos kontrolovala i kvalitu slunečních brýlí. Většina z nich neprošla (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.