Autobus se v Karlových Varech zřítil do kolejiště. Cestující se zranili

[chooze:gallery;value:37442]

"V Karlových Varech v ulici Západní došlo k dopravní nehodě osobního auta a autobusu, kdy autobus po nárazu sjel ze srázu do vlakového kolejiště. V současné době je provoz na vlakové trati zastaven. Nehoda byla se zraněním. V autobuse byli cestující," sdělil krátce po sedmé hodině TN.cz mluvčí policie Jan Bílek.

"Policisté provedli u řidiče autobusu orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Dále provedli také orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu u řidiče osobního automobilu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,83 promile," dodal Bílek později. Podle policie muž nejspíš nedal přednost v jízdě. 

"Autobus sjel do prostoru trati. Na místě zasahují drážní hasiči i ostatní složky IZS," informovala pak Správa železnic s tím, že nehoda se stala na trati Karlovy Vary – Karlovy Vary dolní nádraží. Přerušení provozu tam předpokládá do 18. hodiny.

[chooze:article;value:574410]

"Krátce po sedmé hodině jsme vyhlašovali první stupeň traumaplánu. Účastníků dopravní nehody bylo celkem 17. Ošetřili jsme sedm lidí, kteří utrpěli lehká až středně těžká zranění. Všechny osoby jsme ale s pomocí hasičů rozvezli do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji," uvedl k nehodě mluvčí záchranné služby Radek Hes.

V pražských Radlicích začal hořet autobus. Vzplanul přímo uprostřed ulice (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.