Trump prohlásil, že ve Springfieldu jedí domácí mazlíčky. Město čelí výhrůžkám

"Ve Springfieldu jedí psi. Ti lidé, kteří tam přišli, jedí kočky. Jedí mazlíčky lidem, kteří tam žijí," prohlásil exprezident Donald Trump a padesátitisícovému městu tak převrátil život naruby. Nejen školy, ale i úřady nebo nemocnice čelí opakovaně výhrůžkám.

Policisté, mobilní kamerové systémy nebo psi vycvičení k detekci bomb teď přispívají ke zvýšené bezpečnosti springfieldských škol. "Policisté projdou budovu předtím, než tam někdo vejde, aby se ujistili, že tam není žádný problém. A znovu opakuji, že žádná z výhrůžek se zatím neukázala být legitimní," uvedl guvernér státu Ohio Mike DeWine.

[chooze:article;value:573467]

​Školy byly minulý týden několikrát evakuované. Zprávy o výbušninách, které podle policie přichází hlavně ze zahraničí, zastavily provoz i ve dvou nemocnicích nebo na tamní radnici.

Populace ve městě se v posledních třech letech zvýšila asi o čtvrtinu kvůli přílivu migrantů z Haiti. Že by se ale někdy museli potýkat s takovou vlnou nenávisti, jako teď, nepamatují. "Je to náročný týden. Nejsme na to v americké společnosti zvyklí, že by Haiťané čelili výhrůžkám kvůli něčemu, co nedělají," prohlásila obyvatelka města Springfield Bernardette Dorová.

Donald Trump ani jeho viceprezidentský kandidát J. D. Vance, který je senátorem právě za Ohio, zatím na situaci ve městě nijak nereagovali. Podle dostupných informací ho ale plánují brzy navštívit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.