Fotka popraveného Ukrajince šokovala svět. Do srdce mu Rusové zabodli meč

Hrozivé důkazy mučení ukrajinských zajatců zveřejnili ruští vojáci. Ukázali fotografii, na níž figuruje popravený ukrajinský voják. Toho měli Rusové spoutat a umučit přímo na ulici.

Na snímku je vidět zabitý muž ještě oblečený ve vojenské uniformě se zakrvácenýma rukama. Ze stavu těla je zřejmé, že zemřel před delší dobou. Z hrudi mu trčí dekorativní meč, který mu měli jeho mučitelé zarazit přímo do srdce. Na čepeli meče je pak jasně čitelný nápis "Za Kursk", tedy narážka na ukrajinskou operaci na ruském území, kdy Ukrajinci zaútočili na Kurskou oblast.

[chooze:article;value:574086]

​Místo, kde fotografii vojáci pořídili, odhalili novináři z investigativního média Bellingcat. "Lokace byla určena jako křižovatka v Novohrodivce, asi 40 kilometrů severozápadně od Doněcku. Obrázek ukazuje, že byl muž spoutaný," uvedl na sociální síti X novinář investigativního portálu Bellingcat Benjamin Strick.

Na fotografii zareagoval i ukrajinský ombudsman Dmytro Lubinec. "Rusové popravili neozbrojeného ukrajinského zajatce mečem. Jeho ruce byly svázané páskou. Takové zrůdnosti jsou porušením ženevských konvencí. Svět nesmí mlčet!" napsal na telegramu Lubinec.

Rusko minulý týden zasáhlo civilní loď s obilím:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.