Muž vtrhl do obchodu s pistolí. Domáhal se vrácení peněz

"Třiatřicetiletý muž vstoupil v centru Karlových Varů do prodejny, ve které pracuje jeho šestačtyřicetiletý známý. Po slovní rozepři kvůli předešlým neshodám měl mladší z dvojice po svém známém požadovat vrácení finanční hotovosti a sdělil mu, že pokud mu finanční hotovost nevrátí, vhodí do prodejny ruční granát," citoval web Krimi Plzeň mluvčího policie Jana Bílka. Údajný agresor měl vyhrožovat i pistolí značky Glock.

Napaden zavolal na svého kamaráda policii, ten se proto i s dalším komplicem snažil z místa incidentu co nejrychleji zmizet. Nasedl do auta a odjel. Měl ale smůlu, po několika minutách strážci zákona vozidlo našli a dvojici zadrželi. "Dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla neměl o počínání svého známého tušení, a tak byl propuštěn," upřesnila policie na svém webu.

[chooze:article;value:573718]

​"V autě policisté našli střelnou zbraň a zásobník s náboji. Další prohlídkou, kterou provedl pyrotechnik společně s psovodem a služebním psem, ve vozidle žádné další zbraně či granáty nalezeny nebyly," doplnil policejní mluvčí Bílek. Zbraň držel muž nelegálně.

V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí odnětí svobody až na 8 let. "Policejní komisař v nejbližší době podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí třiatřicetiletého muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak muž počká v policejní cele," dodala policie.

Podobný případ s vyhrožováním řešili i policisté v Hradci Králové. Pro podezřelého si přijela zásahovka. Podívejte se na červnovou reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.