Benidorm: Španělská perla se skvělými plážemi

Díky svým moderním hotelům, krásným plážím a pestré nabídce zábavy se stal Benidorm jedním z nejoblíbenějších turistických cílů ve Středomoří. Město spojuje vše, co si může návštěvník přát – relaxaci na plážích, vzrušující noční život, možnosti sportovního vyžití, ale i kulturní zážitky a procházky v přírodě.

Nádherné pláže Benidormu

Jedním z hlavních důvodů, proč turisté míří do Benidormu, jsou jeho pláže. Nejznámější jsou Playa de Levante a Playa de Poniente. „Playa de Levante je živější, plná barů, restaurací a vodních sportů. Pro ty, kteří hledají spíše klid, je Playa de Poniente ideální volbou. Obě pláže nabízejí skvělé možnosti pro slunění a plavání v průzračném moři. Pro ty, kdo preferují více soukromí, je k dispozici malá pláž Cala del Mal Pas, skrytá mezi skalisky,“ říká Jan Bezděk, vedoucí komunikace cestovních kanceláří Fischer a Exim tours.

Zábavní parky a aktivity pro rodiny

Benidorm je ideálním místem pro rodiny s dětmi, a to díky široké nabídce zábavních parků. Nejznámějším je Terra Mítica, tematický park inspirovaný starověkými civilizacemi, který nabízí adrenalinové horské dráhy i klidnější atrakce pro menší děti. Aqualandia je oblíbený vodní park s tobogány a bazény, kde si užijí vodní radovánky malí i velcí návštěvníci. Zoologický park Mundomar je dalším místem, které ocení zejména milovníci zvířat – nabízí show s delfíny a setkání s dalšími exotickými druhy.

Sportovní vyžití a přírodní krásy

Pro milovníky aktivního odpočinku nabízí Benidorm také širokou škálu sportovních aktivit. V blízkosti města se nachází přírodní park Serra Gelada, kde mohou turisté podnikat pěší výlety s nádhernými výhledy na moře a okolní přírodu. V oblasti je také několik kvalitních golfových hřišť, která uspokojí i náročné hráče. Mořské sporty, jako je potápění, windsurfing nebo jízda na kajaku, jsou na zdejším pobřeží velmi populární.

Nákupy a noční život

Návštěvníci, kteří milují nákupy, si v Benidormu také přijdou na své. Město je plné butiků, obchodů s módou i trhů s místními produkty, jako jsou olivy, víno nebo keramika. Pro mladší návštěvníky a milovníky večerní zábavy je Benidorm známý svým bohatým nočním životem. Diskotéky, kluby a bary jsou otevřené dlouho do noci a zábava zde nekončí až do ranních hodin.

Výlety do okolí Benidormu

Pro ty, kdo chtějí prozkoumat i okolí, Benidorm nabízí skvělé výchozí místo k výletům do blízkých městeček a přírodních oblastí. Jedním z oblíbených cílů je vesnice Guadalest, která se nachází ve vnitrozemí. Její středověká pevnost a malebné uličky nabízejí krásný výhled na okolní krajinu. Dalším zajímavým místem je město Altea, známé svým historickým centrem a tradičními trhy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.