S mužem se v Brně utrhl břeh. Z řeky ho zachránili na poslední chvíli

O dramatické záchraně života informovali brněnští městští policisté. 46letý muž v neděli vpodvečer šel po Mlýnském nábřeží podél řeky Svitavy a utrhl se s ním břeh. "K místu právě přijížděla na jednu z četných kontrol hlídka městské policie a už z dálky na ni volali svědci. Strážníci uviděli, že muž se v rozvodněné řece drží kmene zaplaveného stromu," informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem. 

Muž se podle nich držel kmene z posledních sil a hrozilo, že se utopí. "Hlídka pořádkové jednotky proto svlékla uniformy, jeden ze strážníků si uvázal kolem těla lano a druhý ho jistil ze břehu. Strážník se ve vodě dostal až k zoufalému muži a lanem se i s ním upoutal ke kmeni," popsal zásah mluvčí. 

[chooze:article;value:573991]

Další strážník přivolal na pomoc hasiče a záchranáře. "S pomocí hasičů potom strážníci podchlazeného šestačtyřicetiletého muže dostali do bezpečí. Zdravotníci ho po ošetření odvezli na interní oddělení do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně," zakončil Ghanem. 

Stejné štěstí neměli čtyři lidé, kteří během soboty zmizeli pod hladinou řeky a po kterých policisté stále pátrají. Jeden z nich do rozbouřeného potoka spadl na Uherskohradišťsku, další tři odnesla řeka na Jesenicku spolu s autem, které do ní vjelo. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.