Železniční doprava po celé zemi kolabuje. Provoz stojí na několika tratích

"Popadané stromy aktuálně komplikují provoz na více tratích po celé republice. I přes ztíženou sjízdnost některých komunikací se nám zatím daří zajišťovat náhradní autobusovou dopravu," informovaly vpodvečer České dráhy na síti X.

Trať Jaroměř – Starkoč – Broumov stoj v úseku Police nad Metují – Teplice nad Metují kvůli střetu vlaku se stromem a v místě je zajištěna náhradní autobusová doprava.

[chooze:article;value:573781]

​Vlakové spojení Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov v úseku Malé Svatoňovice – Trutnov ochromil také střet soupravy se stromem. "Náhradní autobusová doprava je ale zajištěna jen v omezeném počtu," upozorňují České dráhy.

Komplikace v železniční dopravě jsou také mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou v úseku Praha-Masarykovo nádraží – Praha-Podbaba. Trať tam byla poškozena při stavebních pracích. "Odklon vlaků je veden přes stanici Praha-Holešovice. Cestující mohou v pražské MHD využít jízdenky ČD," radí národní dopravce.

Složitá situace je též v úseku Praha – Vrané nad Vltavou – Čerčany, v úseku Jílové u Prahy – Týnec nad Sázavou, kde vlak najel do kusu skály spadlé na trať. "Náhradní autobusová doprava je zajištěna," uvádějí České dráhy.

Na zprůjezdnění tratí intenzivně pracují hasiči Správy železnic. "Od 12:00 do 18:00 jsme vyjeli kvůli meteorologické situaci k 15 událostem. Trojice z nich se týkají proplachování, čerpání vody či přípravy pytlů s pískem," uved pro TN.cz mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Předpovědi ohledně dešťů se naplňují, říká Honsová. Hrozit má také vyvracení stromů (12/9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.