Zlato tam prodávají v automatech a déšť tvoří letadla. Dubaj si ale užijí i děti

"Dubaj je destinací číslo jedna pro rodiny s dětmi. Děti mají v létě v mnoha hotelech pobyt i atrakce zdarma. Dubaj jim nabízí také celoroční zábavu prostřednictvím takzvaného Dubai Passu, který návštěvníkům poskytuje cenově dostupné zážitky po celém městě," řekla manažerka tamějšího Úřadu pro ekonomiku a cestovní ruch.

Děti si tam užijí třeba skvělé pláže. Můžete se tu nechat hýčkat v soukromých plážových klubech, nebo se vydat na jednu z osmi veřejných pláží, kde za vstup nic neplatíte. Například na veřejné pláži Kite Beach, kde se snoubí kouzlo bílého písku a azurové vody Perského zálivu, si můžete kromě plavání vyzkoušet například i kitesurfing, paddleboarding nebo plážový volejbal.

[chooze:article;value:556924]

Lámat hlavu si příliš nemusíte ani s rozdíly v kultuře. I když státním náboženstvím ve Spojených arabských emirátech je islám a místní ženy často nosí tradiční abáju, pro turisty žádná omezení neplatí. Tedy pokud se zrovna nechcete ponořit do místní kultury v jedné z mnoha tamějších mešit.

Pokud se ale chcete nechat obklopit opravdovým luxusem, jste v Dubaji rozhodně taky na správném místě. "Zlato tady mají hlavně na investice a ženy rády nosí šperky ze zlata, takže je o něj velký zájem," popsal šéfdelegát CK Bluestyle Muhamed Deabes. Zlatu se v emirátu věnuje celá čtvrť a prodávají ho i v automatech.

[chooze:article;value:558996]

Jednou z mála věcí, které vás můžou v poušti překvapit, je déšť. Místní vláda ho v posledních letech občas vytváří uměle. Využívá metodu tzv. cloud seedingu, neboli osévání mraků, tedy rozprašování chemikálií do atmosféry z letadel, díky čemuž vzniká více oblačnosti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.