Serpentinu na Karlovarsku jen tak neotevřou. Průjezdná měla být už v létě

Když začátkem dubna letošního roku silničáři uzavřeli necelý kilometr silnice v serpentinách u Bečova nad Teplou, oznámili, že opravy potrvají celkem 17 týdnů. Tedy do konce července. Pak se ale termín otevření začal posouvat. Nejprve na srpen, pak na září. Teď přichází další odklad.

Původně přitom silničáři očekávali, že silnice bude znovu otevřena až v listopadu. Jedním z hlavních kritérií výběrového řízení ale byla doba realizace. A vyhrála firma, která to chtěla stihnout do poloviny prázdnin. Teď se zdá, že se původnímu termínu zhotovitel přiblíží.

Ředitelství silnic a dálnic dostalo nový harmonogram s datem otevření 26. října a věří, že tento termín by už mohl být reálný. Pokud by se tak nestalo, bylo by to už riskantní, protože v listopadu hrozí problémy s počasím a uzavření provozů, které míchají asfaltovou směs.

[chooze:article;value:573699]

Cílem oprav je narovnání prudkých zatáček, kde často docházelo k dopravním nehodám a tím zajištění bezpečnějšího provozu.

Důvodem zpoždění je zejména to, že skalní masiv lemující serpentiny nebyl tak stabilní a pevný, jak se původně předpokládalo. Před zahájením oprav sice provedli stavbaři geologický průzkum, ale zejména v horních částech svahu nebylo možné kvůli lesnímu porostu sondovat.

Při stavebních pracích vyšlo najevo, že skála je zvětralá. A to zkomplikovalo stavbu opěrné zdi.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.