Zásah NCOZ na arcibiskupství: Má se jednat o podvod s majetkem, nikoho ale neobvinili

Policisté z NCOZ v úterý v sídle pražského arcibiskupství na Hradčanském náměstí zasahovali celý den. "Mohu uvést, že náš útvar provádí úkony trestního řízení, informování o věci si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Praze," řekl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Detektivové prý řeší případ, který se týká podvodu s převodem nemovitostí arcibiskupství, kdy měl být majetek údajně prodáván za nižší cenu. "Kriminalisté na arcibiskupství prověřovali některé staré transakce z doby před několika lety. Arcibiskupství s nimi plně spolupracuje," uvedl mluvčí arcibiskupství Jiří Prinz.

[chooze:article;value:550192]

​Policie provedla několik domovních prohlídek i na jiných místech. Co přesně je zajímalo, zatím ale není jasné. "Podstata prověřované trestné činnosti spočívá v převodech nemovitých věcí z vlastnictví arcibiskupství," popsal státní zástupce Jiří Pražák.

"Samotné transakce jsou z období let od roku 2021. Zatím zcela předběžný odhad je okolo 200 milionů korun," dodal Pražák. Nikdo údajně nebyl zatím v souvislosti s případem zadržen ani obviněn. A zřejmě ani v dohledné době nebude.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.