Ministerstvo a ČHMÚ svolávají mimořádný tiskový brífink. Očekává se kritická situace

​Tisková konference kvůli počasí rozhodně není v Česku ničím obvyklým. Situace, kterou meteorologové v příštích hodinách očekávají, tak bude opravdu velmi vážná. 

Na mimořádném brífinku poskytnou ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) a ředitel ČHMÚ Mark Rieder informace o extrémních srážkách. Ty mají Česko zasáhnout od čtvrtka až do konce týdne a je velmi pravděpodobné, že způsobí rozsáhlejší rozvodnění vodních toků, a to na velké části našeho území.

O preventivních opatřeních informoval na síti X ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). "Mohu potvrdit, že všechna povodí ČR již od včerejšího dne provádějí na můj pokyn mimořádná preventivní opatření tak, abychom na extrémní srážky byli co nejvíce připraveni. O konkrétních krocích budu dnes informovat Vládu ČR," uvedl. 

[chooze:article;value:573330]

Na riziko extrémních srážek upozorňoval ČHMÚ už v úterý. "Stále platí, že v období od čtvrtka 12. 9. do neděle 15. 9. očekáváme velmi deštivé počasí s výraznými srážkovými úhrny. V důsledku toho se předkládají i výrazné vzestupy hladin vodních toků," informoval na síti X. Dodal také, že situaci může komplikovat i silný vítr.

Mimořádnou tiskovou konferenci můžete sledovat živě na TN Live nebo v tomto článku ve středu od 15 hodin.

ČHMÚ vydává nejpřísnější výstrahu. Žene se extrémní déšť, hrozí rozsáhlé povodně:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.