Dostala strašnou čočku, říká Berenika Kohoutová. Vyřizuje si účty s matkou

Co po*raly naše matky a my taky po*erem. Tak se jmenuje nový podcast matky a dcery, Obermannové a Kohoutové. Probírají v něm společně oboustranná traumata týkající se dynamických vztahů v rodině.

"Mám pocit, že holky kolem třiceti dojdou do fáze, že začnou se svými terapeuty řešit svoje matky. Takže všechny moje kamarádky chodí k terapeutům a řeší tam, co ty jejich matky na nich spáchaly ze strašné věci a s čím ony se teď kvůli tomu musí potýkat," popsala Kohoutová. A společně chtějí veřejně pořádat právě takové terapie.

[chooze:article;value:573202]

V první epizodě rozebíraly výchovu ohledně vztahu k vlastnímu tělu. "Máma ode mě dostala strašnou čočku, protože jsem s ní opravdu zúčtovala za to, co mi 'dělala'," řekla Kohoutová. "Na druhou stranu, já jsem takový člověk, který má docela vysokou míru empatie, takže dokážu pochopit, že ty věci plynou z nějakého určitého důvodu a asi z nějaké lásky," pokračovala.

"Ona byla matka dospívajících dcer v době, kdy se tohle strašně řešilo. Všechny její kamarádky a všechny naše tety si pamatují, že jsme jely na chalupu a ony tam jedly jenom saláty a opravdu neustále řešily, jestli jsou nebo nejsou hubené. Máma a její generace byly oběti tohohle," dodala.

[chooze:article;value:570740]

"To bylo samozřejmě pro mě hrozně těžké. Ale nemyslím si, že bych to zase tak strašně přeháněla. Ta starost matek o děti nebo o dcery obecně někdy může opravdu být až taková, že to vypadá třeba toxicky," představila svůj pohled Obermannová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.