Cizinci měli ukrást poštovní dodávku s balíky. Opilí se pokoušeli ujet policii

Zatímco řidič předával balík, dodávka plná zásilek za více než sto tisíc korun se prudce rozjela a za chvíli ji už okradený neviděl. Řidič okamžitě zatelefonoval na tísňovou linku a policisté rozjeli pátrací akci. Během několika minut zjistili, že ukradená dodávka stojí v Krnově na parkovišti za městem.

Většina zásilek v ní zůstala. Podezřelí některé balíky přeložili do osobního auta a ujeli. Nedostali se ale příliš daleko. Na cestě auto zahlédli policejní psovodi, kteří se zrovna vraceli z výcviku.

[chooze:article;value:572831]

Auto začali pronásledovat a o několik minut později měli podezřelí pouta na rukou. Oba byli opilí. Policisté v autě našli kromě údajně ukradených balíků i několik maket střelných zbraní, nože, mačety, maskovací předměty, několik mobilů a cizí doklady. Jeden z podezřelých měl v botě schovaných deset tisíc korun.

Policisté peníze zabavili a oba cizince obvinili z krádeže a staršího z nich z řízení pod vlivem alkoholu. Hrozí jim až pětileté tresty vězení. Den předtím, než policisté zadrželi podezřelé, údajně ukradli z auta ve Znojmě peněženku, ve které bylo 40 tisíc korun. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.