Policie v Kentucky pátrá po střelci, který pálil po autech na dálnici. Postřelil několik lidí

„Silnice I-75 je uzavřena u exitu 49, devět mil severně od Londýna kvůli situaci s aktivním střelcem. V blízkosti silnice I-75 bylo postřeleno několik osob,“ uvedl úřad šerifa Laurel County v příspěvku na Facebooku. Podle CNN státní policie prostřednictvím sociálních sítí upozornila, že podezřelý zatím nebyl dopaden a veřejnost vyzvala, aby lidé nevycházeli ven s tím, že orgány činné v trestním řízení budou poskytovat co nejvíce informací, jakmile budou k dispozici.

Úřad šerifa okresu Laurel jako podezřelého označil 32letého bělocha Josepha A. Couche. Je považován za ozbrojeného a nebezpečného. První zprávy naznačují, že střelec mohl náhodně střílet na auta jedoucí po dálnici.

[chooze:article;value:572601]

Úřad pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny (ATF) v Louisville ve svém prohlášení uvedl, že jeho příslušníci zasahují a pomáhají kentucké státní policii a místním úřadům s „kritickým incidentem“ v blízkosti mezistátní silnice 75. Podle kentuckého dopravního úřadu byla mezistátní silnice uzavřena v obou směrech, protože policie ohlásila aktivního střelce. „Prosíme, vyhněte se této oblasti. Vyhledejte náhradní trasy,“ uvedl úřad v prohlášení.

https://x.com/AP/status/1832576858354798600

Lokální zpravodajský portál WRAL. com zprostředkoval videoprohlášení starosty osmitisícového města Londýn Randalla Weddleho, který uvedl, že bylo zraněno sedm lidí, ale ne všichni byli zraněni střelbou. Některé z obětí byly podle něj zraněny při dopravní nehodě. „V tuto chvíli nemáme žádné mrtvé. Nikdo z nich naštěstí nebyl zabit, ale prosíme vás, abyste se i nadále pokračovali v modlitbách,“ řekl starosta Londýna, který leží asi 120 kilometrů jižně od Lexingtonu.

Očitý svědek události Matt Downing řekl CNN, že uvízl na dálnici na více než hodinu poté, co policie zastavila provoz kvůli situaci s aktivním střelcem. Jel po dálnici 75 směrem na sever, když před ním policejní auto začalo kličkovat ve všech jízdních pruzích, aby zastavilo provoz. Poté, co zastavil, projelo kolem něj podle jeho odhadu nejméně 30 policejních aut.

Střelba v Mnichově poblíž centra historie nacismu. Útočník je po smrti (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.