Zemřela ředitelka známého divadla. Podlehla zákeřné nemoci

Přátele, kolegy i milovníky slovenského divadla zasáhla nečekaná zpráva. Na začátku týdne zemřela Marcela Kršáková, která deset let stála v čele Divadla Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) ve Zvolenu. Divadlo o tom informovalo na sociální síti.

Marcela Kršková se stala součástí zvolenského divadla v roce 1994. Zastávala řadu manažerských funkcí. V roce 2000 nastoupila na post ředitelky této scény, ve funkci setrvala deset let, informoval web zoznam.sk.

[chooze:article;value:570223]

Divadlo zveřejnilo i osobní postřehy a myšlenky Marcely Krškové. "Někdy se dařilo více, jindy naopak méně. Nebyla to dálnice, bylo nutné překonávat zatáčky, zdolat objížďky, občas se i vrátit...Věřím, že naši následovníci budou mít při hodnocení dalšího jubilea o čem psát, budou vzpomínat na tvůrce divadelního kumštu v tomto divadle," citovala na facebooku tato slovenská scéna slova Krškové, která napsala k 50. výročí divadla. 

"Byla to ta nejlepší ředitelka DJGT za mého působení v tomto divadle," reagoval na smutnou zprávu na sociální síti Peter.

Kršková byla i poslankyní městského zastupitelstva, po odchodu z divadla pracovala jako kontrolorka. "Byla aktivní člověk za každého režimu," sdělila jedna z obyvatelek města. "I když život vždy končí derniérou, některé odchody jsou lidsky velmi bolestné," napsal náměstek primátora Ľubomír Zdút-Šťastný.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.