Chystáte se do Řecka?

Pokud vás láká dovolená na Krétě, můžete se těšit na jedny z nejkrásnějších pláží v Evropě, jako jsou Balos a Elafonisi s tyrkysovou vodou a jemným pískem. Kréta je však také ostrovem historie, kde můžete navštívit starověké památky a zároveň si vychutnat výtečnou místní kuchyni.

Rhodos je známý svými památkami včetně historického jádra města, které patří k nejlépe zachovaným středověkým městům v Evropě a je zapsáno na seznamu UNESCO. Pro svou nádhernou prosluněnou krajinu je považován za nejpůsobivější ostrov Řecka. Pyšní se horami, lesními porosty a vinnou révou. Navíc je plný skvostných pláží, optimálních jak pro rodiny s dětmi, tak i pro ty, kteří hledají zábavu a vodní sporty.

Kos je ideální pro milovníky aktivní dovolené. Díky rovinatému terénu je perfektním místem pro výlety na kole. Okouzlí vás krajina pohoří Dikaios se zapomenutými vesničkami i pestrá historie ostrova. Samozřejmostí je velmi kvalitní olivový olej i směsi bylinek a koření. Místním nápojem je kanelada, nealkoholický skořicový nápoj.

Pokud toužíte po klidnější dovolené, Lefkada je tím pravým místem. Ostrov je známý nádhernými plážemi jako Porto Katsiki. Tato úzká oblázková pláž je obklopena strmými bílými útesy. Na Lefkadě najdete menší rodinné hotely a soukromé vily, což vám umožní zažít autentické Řecko.

Kefalonie je skvělou lokalitou pro ty, kteří hledají dovolenou daleko od přeplněných turistických destinací. Je také ideální pro cestovatele, kteří chtějí prozkoumat přírodu, včetně nejvyšší hory Ainos. Milovníci památek se mohou vydat lodí na ostrov Ithaka, tedy do rodiště Odyssea, legendárního hrdiny z Trojské války. Oblíbená je rovněž pláž Xi na poloostrově Paliki. Sytě červený písek vytváří dokonalý kontrast s bílými skalami, jež ho obklopují.

Zakynthos, který Benátčané nazývali Květinou východu, je proslulý průzračným mořem, zářícím několika modrými odstíny, ale také pláží Navagio s vrakem lodi, která patří k nejfotografovanějším místům v Řecku. Na jižních plážích můžete spatřit ohrožený druh vzácné želvy – karetu obecnou.

Samos patří mezi nejzelenější a nejhornatější ostrovy Egejského moře. Budete mít příležitost ochutnat pravou řeckou kuchyni a místní speciality. Objednejte si například místní víno, jež získalo mnoho domácích i mezinárodních ocenění.

Korfu, jeden z nejoblíbenějších řeckých ostrovů, nabízí nádherné pláže, nekonečné háje olivovníků, úžasné vůně bohaté flóry, vynikající řecké speciality a sladký likér kum kuat. Ostrov je nazývaný „zelenou perlou Jónského moře“.

​Pokud toužíte po romantice nebo hledáte místo pro zásnuby, Santorini si nesmíte nechat ujít. Ostrov s modro-bílými domky vás okouzlí svou jedinečnou atmosférou. „Proslulé západy slunce v městečkách Oia a Fira patří k těm nejkrásnějším na světě a jsou ideální pro romantické chvíle,“ říká Lenka Pátek, expertka na cestování a obchodní ředitelka CK Blue Style.

Řecko je zkrátka rájem pro milovníky slunce, krásných pláží a bohaté historie. Tyto hotely slibují skvělý zážitek a odpočinek v malebném prostředí.

Hotel Argile Resort & Spa v Kefalonii se nachází 100 metrů od známé pláže Xi s červeným pískem a je obklopený krásnou přírodou. Perfektní pro klidnou dovolenou plnou relaxace. Restaurace a špičkový servis uspokojí i nejnáročnější hosty. Moderní hotel u soukromé oblázkové pláže, Sirenes Beach Resort, je ideální pro rodiny i páry. Nabízí komfortní ubytování, bazén s výhledem na moře a sportovní aktivity. Jihovýchodní pobřeží ostrova Samos zaručí absolutní soukromí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.