Polární vzduch se řítí do Evropy nezvykle brzy. Přinese zimní počasí

Zimní teploty by měly přijít nezvykle brzy. Na Evropu totiž míří polární vzduch, který má výrazně snížit teploty, a to hlavně ve Velké Británii, informoval web Meteogiornale.it.

Studený vzduch by měl mezi 10. a 12. zářím doputovat do Anglie. Tam podle italských meteorologů způsobí pozdně podzimní až zimní atmosféru. Ve výšce 1 500 metrů klesnou teploty k nule, zatímco ve Francii či Německu se budou pohybovat kolem čtyř až pěti stupňů Celsia.

Polární vzduch pak následně může postupovat i dále do Evropy a způsobovat příští víkend bouřky, krupobití a první výrazné sněžení v Alpách.

[chooze:article;value:572486]

Letošní zimou má podle meteorologa Mattyho Wolvese zamávat polární vír. "Mám pocit, že polární vír zůstane tuto zimu slabý. Slabší polární vír vždy přinese riziko chladnějšího počasí do nižších zeměpisných šířek," řekl pro deník Galway Beo.

Ochlazení má přijít i do Česka, tak prudké jako na západě ale nebude. Příští pátek by však i střední Evropa měla pocítit podzim. Teploty v Česku podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu klesnou až k 14 stupňům Celsia.

Počasí na víkend: Teplotní rekordy budou pokračovat, v neděli přijdou bouřky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.