Další problém pro Bartoše. Ministerstvo dostalo obří pokutu za digitalizaci

Dodavatelská firma InQool, která pracuje na systémech digitalizace stavebního řízení, bude muset za dva týdny svou práci přerušit. Začne platit zákaz plnění smlouvy, který antimonopolní úřad v květnu uložil ministerstvu pro místní rozvoj se čtyřměsíčním odkladem. Ten vyprší 23. září. 

"Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil Ministerstvu pro místní rozvoj České republiky pokutu ve výši jednoho milionu korun za zadání veřejné zakázky ‘Softwarové prostředí pro sdílení informací a dat’ v jednacím řízení bez uveřejnění, aniž by byly splněny podmínky pro použití tohoto druhu zadávacího řízení. Rozhodnutí je zatím nepravomocné a může být proti němu podán rozklad," informuje antimonopolní úřad na svém webu.

[chooze:article;value:571631]

Ministerstvo pro místní rozvoj na konci září nepřeruší provoz informačního systému stavebního řízení (ISSŘ) a nového dodavatele pravděpodobně ohlásí v nejbližších dnech, proti pokutě resort podá rozklad, citoval Bartošův úřad portál Novinky.

Digitalizaci stavebního řízení doprovází problémy hned od jejího spuštění letos 1. července. Během posledních dvou měsíců bylo podáno více než 13 tisíc žádostí o stavební povolení a vyřízeno jich bylo něco málo přes 1 500.

Digitalizace stavebního řízení: I podle Bartoše to stále nefunguje na 100 % (8/2024): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.