Rusové mluví o "extrémně bolestivé" odplatě. Západ je prý mimo realitu

Na Západ útočili mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov i ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. "Ztrácejí smysl pro realitu, absolutně nepřemýšlejí o rizicích další nebezpečné eskalace konfliktu, a to ani v kontextu vlastních zájmů," prohlásila Zacharová podle agentury Interfax.

Rusy rozzuřila akce Ukrajinců, při které obsadili část Kurské oblasti. Podle Peskova je jasné, že začnou používat západní rakety, aby zaútočili dále v Rusku.

Zacharová tak uvedla, že by na použití raket s dlouhým doletem na ruském území Moskva reagovala. "Rádi bychom takové nezodpovědné politiky v EU, NATO a v zámoří varovali, že v případě příslušných agresivních kroků kyjevského režimu bude následovat okamžitá reakce Ruska," vzkázala. Odpověď by podle ní byla okamžitá a "extrémně bolestivá".

[chooze:article;value:572138]

Peskov zároveň obviňuje Západ, a to hlavně Spojené státy, z toho, že eskalují válku na Ukrajině, kterou Moskva v roce 2022 rozpoutala. Právě kvůli tomu podle něj musí Rusko změnit jadernou doktrínu. "Jsou to Spojené státy, kdo je tahounem zvyšování napětí," řekl podle státní agentury RIA Novosti

Podle současné doktríny může Rusko použít jaderné zbraně v případě nepřátelského jaderného útoku nebo v případě nepřátelského útoku konvenčními zbraněmi, který přímo ohrožuje existenci státu.

Rusové spustili masivní útok u Polska. Vzlétly spojenecké stíhačky (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.