Postrach ústeckých restaurací se vrací: Neplatí útratu a krade

Začalo to těsně před loňskými Vánoci. Mladá žena si v jedné z ústeckých pizzerií objednala jídlo a pití za tisícovku. "Bylo to meníčko, jedna pizza pro kamarádku a plus samozřejmě nějaké drinky, pivo a střik," uvedl provozní manažer restaurace PamPam Jiří Tišer.

Jenže odešla bez placení a pak to zkoušela znovu a znovu. V mnoha dalších podnicích. Nejdéle se nechávala hostit přes pět hodin.

V Krušnohorské restauraci utratila 597 korun. "Vypadala jako normální host, dala si gulášovou polívku, pivo, vybrala si krušnohorskou kapsu, chtěla ještě pivo," popsal číšník Vojtěch Černin.

[chooze:article;value:461728]

Případem se už tehdy pochopitelně zabývala policie, jenže podle vyšetřovatelů šlo jen o přestupek. A za ten žena dostala pokutu. Načas vše utichlo, teď je ale podle restaurací postrach zpátky. V jednom z podniků měla nechat nezaplacený účet za 700 a ukrást mobilní telefon.

"Tímto případem se zabývají krásnobřezenští policisté. Máme natipovanou podezřelou osobu a vyhodnocujeme kamerové záznamy," sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Pokud by tentokrát policie řádění ženy vyhodnotila jako trestný čin, hrozily by jí až dva roky vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.