Policie evakuovala benešovské nádraží. Hrozil tam výbuch tlakových lahví

Nádraží v Benešově evakuovala ve středu odpoledne policie. "Kolem půl druhé odpoledne byl oznámen v přilehlé firmě pád dvou dvacetilitrových tlakových lahví s kyslíkem. Při nich se na lahvích poškodil ventil a nesmí se s nimi manipulovat," sdělila TN.cz mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Jak firma, tak přilehlé nádraží se tak ocitly v ohrožení výbuchem. Zastavil se kvůli tomu i provoz na přilehlé trati mezi Prahou a Táborem. "Žádáme občany a návštěvníky města Benešov, aby se do odvolání vyhýbali prostoru vlakového nádraží a řídili se pokyny záchranných složek," vyzvala pak na facebooku benešovská radnice.

[chooze:article;value:572269]

Situaci se snažili napravit přivolaní odstřelovači středočeské zásahové jednotky, kterým se nakonec podařilo tlakové lahve odstřelit. Do té doby vlaky stanicí jen projížděly a cestující nesměli vystupovat. V době odstřelu se ale doprava úplně zastavila.

"Lahve byly zlikvidovány. Hasiči před odstřelem rozmístili balistickou ochranu," uvedla Správa železnic na sociální síti X krátce před šestou hodinou. Provoz se pak podařilo obnovit v 18:15.

U Litvínova pyrotechnici odpálili leteckou pumu. Zdálky byl vidět hustý dým (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.