Centrum Prahy terorizují hlodavci. Z připravených nástrah si nic nedělají

Na pražském Andělu v sobotu ve dvě hodiny ráno pobíhalo několik hlodavců, kteří pod rouškou noci vyrazili hledat potravu. V neděli na stejném místě situace nevypadala jinak.

Krátce po jedné hodině ráno štáb televize Nova narazil hned na několik hlodavců, kteří vylezli ze svého úkrytu. Hledali zbytky jídla, které tam lidé během dne nechali. 

Do centra metropole pak vyrazili i deratizátoři, kteří během pár minut našli hned několik nor, které mohou hluboké až půl metru. "Pohybuje se tu velký počet lidí, je tu velká koncentrace a nepořádek, binec. Vidíme proto tady místa a věci, kde se můžou perfektně schovat," poznamenal Daniel Gaňo z deratizační firmy Global. "V tomhle prostoru bych doporučil plošnou deratizaci, a to pomocí nástrah," dodal.

[chooze:article;value:552378]

​Jenom nástrahy ale nestačí, začít by se mělo především pravidelným úklidem. O všem štáb informoval pražský magistrát a ten slíbil, že podnět prošetří.

"Provádíme pravidelnou deratizaci na našich pozemcích a objektech, každoročně připravujeme harmonogram. Ten harmonogram se průběžně upravuje podle aktuálních požadavků. Současnou situaci hned prověříme," reagoval mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Praha ale není jediná, kterou aktuálně problémy s hlodavci trápí. Ve slovenských Košicích nedávno potkani dokonce pokousali dítě v dětském kočárku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.