Rusové oznámili změnu klíčové doktríny. Západ bude litovat, burácí

"Jak jsme již dříve opakovaně uvedli, práce jsou v pokročilé fázi a existuje jasný záměr zavést korekci jaderné doktríny způsobenou mimo jiné zkoumáním a analýzou vývoje nedávných konfliktů, samozřejmě včetně všeho, co souvisí s eskalačním postupem našich západních protivníků v souvislosti se speciální vojenskou operací," řekl státní agentuře TASS Rjabkov.

Speciální vojenská operace říkají Rusové válce na Ukrajině, kterou rozpoutali v roce 2022. V posledních týdnech se Ukrajincům daří postupovat v Kurské oblasti. 

Ruská propaganda dlouhodobě tvrdí, že ve skutečnosti válčí se Západem, který napadený stát ovládá. Ačkoli totiž Moskva plánovala rychlé vítězství, ukrajinská obrana se západní pomocí zabránila většímu postupu Rusů, napsal Newsweek.

[chooze:article;value:572129]

Momentálně Rusové novou jadernou doktrínu dokončují. "Časový rámec dokončení dokumentu je poměrně komplikovanou otázkou vzhledem k tomu, že se jedná o nejdůležitější aspekt naší národní bezpečnosti," vzkázal Rjabkov.

Podle současné doktríny může Moskva použít jaderné zbraně v případě, že nepřítel použije zbraně hromadného ničení proti Rusku či jeho spojencům nebo pokud má ověřené informace, že se k takovému útoku schyluje. Další možností je útok na zařízení nutná k odpalu jaderných zbraní nebo případ ohrožení existence státu.

Rusové v neděli zaútočili na Charkov:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.