Lidi v chorvatském moři vyděsil žralok. Natočili ho na video

Ačkoliv si většina žraloků lidí nevšímá, vidět jejich blížící se ploutev pro většinu z nás není úplně příjemné. Chorvatští rybáři, kteří u ostrova Mljet jeden takový výjev na konci srpna natočili, se ale situací příliš neznepokojovali. Video sice zveřejnili na facebooku, napsali k němu ale, že "na Jadranu žraloci nejsou". 

Video se stalo virálním a během dvou dní ho okomentovalo přes 1,5 tisíce lidí. A mnozí z nich klid rybářů rozhodně nesdílí. Vyvracejí, že by v Chorvatsku žádní žraloci nežili. To potvrzuje i fakt, že v minulosti už tito dravci byli na Jadranu mnohokrát spatřeni.

"V Jaderském moři jsou mnohem častější, než si většina lidí myslí, i velmi nebezpeční velcí bílí žraloci," zdůraznil jeden z komentujících. 

[chooze:article;value:568574]

​Někteří se dokonce domnívají, že natočená ploutev patřila právě velkému bílému žralokovi. Laviny komentářů pod virálním videem si všimla i chorvatská média, která se rovněž pustila do spekulací, zda se na jižním pobřeží Chorvatska v blízkosti lidí skutečně pohyboval žralok. 

Oceánograf Alen Soldo webu 24sata.hr řekl, že tvor zachycený na videu rozhodně není velký bílý žralok. "Na velkého bílého to rozhodně nevypadá," konstatoval, nevyloučil ale, že by se mohlo jednat o jiný druh. "Na základě videa to ale nelze se 100% jistotou potvrdit," dodal. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.